tisdag 25 oktober 2011

Färdigheter...

Dottern inhandlade på loppis en fin mobil att hänga i taket. Den opyssliga  mamman (dvs jag) fick ihop en del av den innan projektet under viss frustration fick överlämnas till den betydligt mer pyssliga pappan.

Väl ihopsatt hängdes den upp i taket. Dottern hade uttryckt en önskan om att ha den ovanför sig när hon sov.

Innan läggdags skulle rummet städas lite och då sängkläderna låg ovanpå skåpet ca 1 meter högt, skulle ju även dessa städas till rätt ställe. Där var det stopp, nej, icke och absolut no no mamma! Hon skulle ju sova under mobilen, och mobilen hängde ovanför skåpet!

Hmm, här försökte nu mamman (dvs jag) medla lite fint och förklara att dottern inte kunde sova på skåpet 1 meter högt och 80 cm långt, det var nedramlingsfaktor och högrisk falltrauma vilket nu mamman inte alls ville medverka till.

Dottern uttrycker sig nu på ett sätt som bara en ilsken 4,5 åring kan göra då hon ska förklara pure logic för sin mor; "Men mamma!!!! Jag VET hur man sover på skåp!!"

Ja, vad säger man då......? Var tog argumenten vägen liksom....?

Nåja, mobilen flyttades snabbt och lätt till att hänga över sängen där den hörde hemma och lika snabbt och lätt kunde även sängkläder och en betydligt gladare 4,5 årig dotter flyttas till samma plats.

Annars planeras här barnkalas. Jag är inte någon påhejjare av barnkalas men om barnen vill så är det självklart att det är det som gäller. Får se om vi får till det något bra. Det blir ett "vanligt" hemmakalas, vi kör sånt med olika teman ibland men annars det "gamla" vanliga med fika, lekar och godis. Funkar alltid!

Vet att vissa kör med "catering"-kalas och visst, det är bekvämt... men det kostar skjortan! Kanske vi också skulle om möjlighet fanns, men å andra sidan är det roligt att göra något själv och involvera barnen, även om det är en del jobb men det beror ju också på vilka krav man har. Ibland häpnar man över vilken status det är kring "vanliga" barnkalas även för småttingar. Jösses.

Allt har sin tid!

Ha det gott! / Ann-Mari 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar